Wie ik ben

Over mij

Mijn naam is Marije Bol en ik ben woonachtig in Leiden. Ik wist als klein kind al dat ik met mensen wilde werken, ben dan ook al 21 jaar werkzaam in de zorg geweest. Na een rumoerige, maar zeer leerzame periode in mijn leven, wilde ik meer vanuit mijn eigen kern leven. Ik ben opgevoed om veel voor anderen te betekenen en dit is mooi, maar het is zoveel sterker en krachtiger om dit vanuit je eigen kern te doen.

In deze periode leerde ik mezelf echt heel goed kennen, wat mij weer mijn levenslust en kracht terug gaf. Door veel scholing en ervaringen is Explore met Marije ontstaan. Ik wil je graag helpen leren ontdekken wie je echt bent, waar je eventuele spanningen en “trauma’s” hebt opgeslagen in je lichaam en hoe je vanuit je hart kan leven.

In januari 2021 ben ik als masseuse gestart bij Klein massage in Leiden. Hier kreeg ik tot op nu vele personen, persoonlijkheden en lichamen onder mijn handen. Ik voelde de lichamen en de pijnen en leerde dat als ik vanuit mijn hart masseerde ik de juiste punten wist te raken zowel lichamelijk als geestelijk. Ik zie het zo dat mijn handen als instrument van het universum werken, wat mijn massages heel persoonlijk maakt. Ik doe het dan ook altijd vanuit mijn hart/intuïtie. Mijn handen weten de weg.
 

Ook besefte ik dat lichaam en geest horen samen te werken, wat veelal niet het geval is. In de Westerse maatschappij worden mensen veelal gedwongen veel vanuit het hoofd te leven, wat zijn sporen nalaat in het lichaam en andersom. Ik probeer mensen te laten voelen wat het lichaam te vertellen heeft, waardoor er een mooi proces op gang komt tussen de klant en mijzelf. Hierin ligt altijd groei en bewustzijn, waar de klant verder mee aan de slag kan. Lichaam en geest komen meer in balans hierdoor.

Ik heb in 2020 mijn Reiki 1 en 2 behaald, waardoor ik ook energetisch werk. In Januari 2023 ben ik gestart als yoga docent binnen het Body and Mind centrum in Leiden (onderdeel van Klein massage). Yin en Yang zijn belangrijke elementen om in ons lichaam te voelen. Yang is de mannelijke kant, wat meer op spierkracht en yin de vrouwelijke kant wat meer gebaseerd op stretch. Beide geleidt door de ademhaling. Ik ben daarom ook van mening dat het belangrijk is om beide in balans te krijgen, wat ons veel profijt geeft in het dagelijkse leven. 

Ademhalen is een belangrijke sleutel naar meer lichaamsbewustzijn en ontspanning, maar hoe ademen we? Vaak onbewust ademen we hoog in het lichaam, waardoor het lichaam het signaal krijgt in actie te komen/blijven. Bewust leren ademen geeft inzichten en ontspanning dus vanuit daar geef ik ook meditatie lessen binnen het Body and Mind centrum.

Holistische Coaching is een verdieping in lichaam en geest, waar komen bepaalde overtuigingen of patronen vandaan? Hoe zet dit zich vast in het lichaam en hoe buigen we dit om? Ik geef met mijn eigen ervaringen inzichten en bewustzijn dat we altijd een keuze hebben hoe we willen leven. Wat laten we los en welke nieuwe weg sla ik in. Wat past er bij me en wat niet.

Ga je mee op ontdekkingsreis?